EXCLUSIV! Baghirov: Sunt presat să fac declarații precum că Tkaciuk ar fi implicat în organizarea violenţelor din 7 aprilie

Embed:

Mandatul de arestare pe numele jurnalistului rus Eduard Baghirov, suspectat de organizarea violenţelor din 7 aprilie 2009, a fost prelungit cu 30 de zile. La şedinţa de judecată, Baghirov a declarat că asupra lui se exercită presiuni, pentru a face declaraţii calomnioase despre deputatul PCRM Mark Tkaciuk.

Baghirov a declarat în exclusivitate pentru Publika TV că este ţinut în arest la indicaţiile preşedintelui interimar, Marian Lupu.

Acesta mai spune că asupra lui sunt exercitate presiuni, pentru a face declaraţii precum că deputatul PCRM Mark Tkaciuk ar fi fost implicat în organizarea violenţelor din 7 aprilie 2009.

Publicistul rus susține că Lupu consideră că Tkaciuk este un concurent la eventualele alegeri parlamentare anticipate. Anterior, şi Tkaciuk a declarat că Baghirov este forţat să depună mărturii false împotriva sa.

Eduard Baghirov a fost reţinut pe 16 iunie. El este suspectat de organizarea violenţelor din 7 aprilie 2009. La sfârşitul lunii august, ambasadorul Rusiei la Chişinău, Valeri Kuzmin, a spus că arestarea lui Baghirov este un factor iritant inutil în relaţiile bilaterale.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu