EXAMENE MEDICALE GRATUITE pentru veterani şi participanţii la lichidarea consecinţelor de la Cernobîl

Embed:

Veteranii de război şi participanţii la lichidarea consecinţelor catastrofei de la Cernobîl vor beneficia în luna mai de un examen medical complex în toate instituţiile de asistenţă medicală primară din ţară. 

Potrivit ordinelor semnate de ministrul Sănătăţii, medicul de familie va efectua investigațiile necesare și va prescrie tratamentul conform indicațiilor medicale. În caz de necesitate, pacienții vor fi trimiși la medicii specialişti de profil sau vor fi internați în secţiile spitaliceşti. 

Totodată, în urma examenelor medicale, veteranii de război şi participanţii la lichidarea consecinţelor catastrofei de la Cernobîl vor putea primi certicificate pentru odihnă sanatorială, vor beneficia de medicamente gratuite, inclusiv cu prescrierea medicamentelor compensate.

De asemenea, copiii persoanelor care au avut de suferit în urma dezastrului de la Cernobîl, născuţi după anul 1986, se pot adresa la medic pentru a beneficia de controlul medical complex.

Ministerul Sănătăţii anunţă că până la sfârșitul anului va fi efectuat un studiu științific privind starea sănătăţii copiilor, născuţi de la părinţii care au participat la lichidarea consecinţelor avariei de la Cernobîl.

Studiul va trebui să determine dacă maladiile copiilor pot avea legătură cauzală cu efectul radiaţiei ionizate venită de la părinţi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu