EXAMEN PENTRU LUPTĂTORI. 22 de luptători moldoveni vor participa la Europene

Competiţie importantă pentru luptătorii moldoveni! 22 sportivi vor participa la Campionatele Europene de la Bucureşti, ce se vor desfăşura între 8 şi 14 aprilie.

"Este un turneu de calificare pentru Jocurile Europene Olimpice, care ce va desfăşura în perioada 22-29 iunie la Minsk. Mai întâi de toate să ne calificăm la aceste jocuri. Este un turneu organizat într-un an preolimpic.

Acestea sunt obiectivele de bază", a spus preşedintele FM de Lupte, Ion Gheorghiu.

În capitala României au făcut deplasarea 7 luptători de stil greco-roman. Din lot nu lipsesc Victor Ciobanu, vicecampion mondial din anul trecut, şi Daniel Cataraga, medaliatul cu aur la Mondialele, rezervate sportivilor sub 23 de ani.

În concursul feminin vor lupta 5 moldovence. Anastasia Nichita, cea mai promiţătoare luptătoare din Republica Moldova, va debuta la nivel de senioare.

"În urma prestaţiei la sfârşitul lui ianuarie - începutul lui februarie în India, unde Anastasia deja le-a întâlnit sportivele, care au rezultate la turnee internaţionale, eu sunt convins că Anastasia va înregistra un rezultat frumos",  a spus preşedintele FM de Lupte, Ion Gheorghiu.

10 luptători de stil liber fac parte din delegaţia ţării noastre. Ei vor intra în concurs primii. Unul dintre liderii este Nicolae Ceban, de trei ori participant la Jocurile Olimpice.

Din cauza accidentărilor acasă au rămas Alexandru Chirtoacă şi Eugen Nedealco.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu