Examen important pentru luptători! Circa 300 de sportivi au concurat la Campionatul Republicii Moldova

Embed:

Examen important la sfârşit de an pentru luptătorii moldoveni! Aproape 300 de sportivi au concurat la Campionatul Republicii Moldova, care s-a desfăşurat la Chişinău.
Participanţii s-au confruntat la 10 categorii de greutate.

Pe saltea au intrat cei mai buni luptători ai momentului precum Daniel Cataraga, Victor Ciobanu sau Maxim Saculţan. Toţi au obţinut titluri naţionale.

"Cresc băieţii din urmă, creşte tineretul, cum se spune. Este destul de greu. Ei se antrenează la fel ca şi noi şi sunt într-o formă foarte bună. MUSCA Am schimbat categoria de greutate. Am luptat în 70 de kilograme. În această categoria vreau să lupt la Campionatul European în recalificări", a declarat Saculţan.

Luptătorul de stil greco-roman Alexandrin Guţu, campion european în acest an la nivel de cadeţi, l-a învins pe Mihai Petic în finala categoriei de până la 77 de kilograme.

"Am gata să ies contra oricui, pentru că pentru acest titlu eu muncesc tot anul împrejur. Nu numai eu, ci şi antrenorul meu. Noi ne străduim să ajungem pe treptele cât mai înalte, de acea lucrăm mult", a precizat Guţu.

Dueluri spectaculoase au avut loc şi la feminin. Anastasia Nichita şi Mariana Cherdivară-Eșanu şi-au demonstrat măiestria, devenind campioane.

"Anul viitor am un scop foarte mare. Sper să-l obţin, atunci când am ajuns la Rio. Aş vrea să mă calific la Olimpiada de la Tokyo. Sunt printre sportive, care poate obţine cota de participare. Ţin foarte mult de asta ca să-mi ating scopul", a menţionat Eşanu.

"Sunt nespus de bucuros să văd atâta lume la campionat. Altfel nu poate fi, deoarece conaţionalii noştri sunt la culmea fericirii, când sportivii arborează drapelul ţării pe cele mai înalte podiumuri din lume. Din această cauză sunt prezent aici. În acest an de 34 de ori sportivii noştri au obţinut medalii la Campionate Europene şi Mondiale", a subliniat Ion Gheorghiu, preşedinte FM de Lupte.

În urma acestei competiţii, va fi format lotul naţional, ce va reprezenta ţara noastră în februarie 2020 la Campionatele Europene de Seniori din Thailanda.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu