Ex-vicepreşedintele "ASCOM Grup" vine cu detalii despre reţinerea sa: Este o reglare de conturi

Embed:

Fostul vicepreşedinte al companiei "Ascom Grup", Andrei Baştovoi, declară că reţinerea sa şi a fiului său constituie o reglare de conturi în interiorul companiei, care aparţine miliardarului Anatol Stati. Baştovoi a declarat astăzi, 3 august, prin intermediul avocatului său, că preşedintele Ascom ar fi fost influenţat de şeful securităţii companiei să-l acuze de infracţiune. Conducerea Ascom nu a fost de găsit pentru a comenta arestarea foştilor angajaţi.

Amintim că Andrei Baştovoi şi fiul său, Valentin, au fost reţinuţi, marţi, pentru 72 de ore. Ei sunt suspectaţi ca ar fi prejudiciat firma cu aproape 180 de mii de dolari. Cei doi se află acum în izolatorul Comisariatului General de Poliţie. Procuratura sectorului Buiucani a declanşat o cauză penală.

Potrivit unui comunicat al Procuraturii Generale, procurorii au stabilit faptul însuşirii ilegale a sumei de 185.308 de dolari de la "Ascom Grup" SA, sumă care a fost transferată dintr-un cont deschis în Kampala, capitala statului african Uganda, către o întreprindere din Republica Moldova.

Bănuiţii se consideră nevinovaţi. Aseară, anchetatorii au efectuat o percheziţie acasă la Baştovoi. Potrivit avocatului, au fost ridicate mai multe acte.

Menţionăm că Andrei Baştovoi a fost deputat în primul Parlament. În ultimii 10 ani, a deţinut funcţia de vicepreşedinte al companiei "Ascom Group", ce aparţine miliardarului Anatol Stati. El a fost demis acum câteva luni.

Ascom a fost fondată în 1994 şi este specializată în extracţia de petrol şi gaze, deţinând sonde în Turkmenistan, Kazahstan şi Sudan.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu