Ex-procurorul general, Valeriu Balaban, şi alte şase persoane, reţinute pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu

Embed:

Ex-procurorul general, Valeriu Balaban, și alte șase persoane au fost reținute de procurorii și ofițerii anticorupție. Aceştia sunt bănuiți de depășirea atribuțiilor de serviciu. 

Potrivit datelor anchetei, ex-procurorul general ar fi dispus în 2005 cumpărarea clădirii nefinisate din str. Alexandru cel Bun 100, la un preț de 9 milioane de lei, pe când prețul acesteia conform ultimei evaluări constituia puțin peste 2,5 milioane lei.

Fostul procuror general este bănuit că, în 2004, când se afla la şefia instituţiei, ar fi cumpărat un imobil din spatelele Procuraturii Generale.

Pentru această achiziţie, el a plătit nouă milioane de lei, de aproape patru ori mai mult decât preţul real.

În total, din bugetul de stat au fost achitate peste 18,8 milioane lei, blocul nefiind finalizat nici până astăzi.

Mai mult ca atît, Procuratura Generală a fost atrasă de către agentul economic într-un litigiu civil, care pretinde încasarea din contul instituției a peste 6 milioane lei, pentru preinse lucrări efectuate dar neachitate.

Dacă vor fi găsiți vinovați, bănuiții riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 10 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

Valeriu Balaban a condus Procuratura Generală în perioada 2003-2007.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu