Ex-primarul sectorului 4 din Bucureşti, urmărit penal pentru abuz în serviciu și fals intelectual

Fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone este urmărit penal pentru abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, și fals intelectual, anunță Direcția Națională Anticorupție, scrie agerpres.ro.

"În calitate de funcționar public- primar al sectorului 4 București, Cristian Popescu Piedone și-a îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu, constând în încălcarea dispozițiilor legale privind apărarea împotriva incendiilor, prin aceea că a emis acordul de funcționare și autorizația de funcționare necesare desfășurării activității de către SC Colectiv Club SRL, la punctul de lucru din strada Tăbăcarilor nr. 7, sector 4 București. Prin aceasta, a cauzat vătămarea drepturilor și intereselor legitime ale unor persoane fizice și ale Primăriei, în urma cărora reprezentanții SC Colectiv Club, care au putut desfășura activități de alimentație publică, au obținut un folos necuvenit în cuantum de 62.298 lei româneşti", se arată în comunicatul DNA.

Procurorii susțin că, pentru a autoriza funcționarea punctului de lucru în clubul Colectiv, Cristian Popescu Piedone a emis cele două acte administrative, respectiv acordul de funcționare și autorizația de funcționare, prin atestarea unor împrejurări necorespunzătoare adevărului, în sensul că SC Colectiv Club îndeplinea cerințele legale necesare avizării.

Cristian Popescu Piedone se află de câteva ore în sediul DNA, unde a fost adus cu mandat.

În cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane.

PUBLIKA.MD aminteşte că miercuri seară, peste 25.000 de bucureşteni au protestat în centrul Capitalei, cerând demisia primarului Piedone, pe care îl fac responsabil de tragedia din Clubul Colectiv, aflat în Sectorul 4, care funcţiona fără autorizaţii.

Menţionăm că un incendiu puternic a avut loc pe 30 octombrie la un club din centrul Bucureștiului. În urma deflagraţiei, în total, 32 de persoane şi-au pierdut viaţa, printre care şi doi minori.

Citeşte şi: INCENDIU la un club din BUCUREȘTI: Zeci de MORȚI, SUTE DE RĂNIȚI. "E O MARE TRAGEDIE"

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu