Ex-preşedintele Comitetului de Creditare al BEM şi alţi patru membri, pe banca acuzaţilor

Embed:

Cinci foşti membri ai Comitetului de Creditare al Băncii de Economii au ajuns pe banca acuzaţilor, anunţă Procuratura Anticorupţie. Ei sunt învinuiţi de încălcarea regulilor de creditare şi provocarea unor daune în proporţii deosebit de mari.

Potrivit procurorilor, în intervalul anilor 2010-2011, fostul preşedinte, în coparticipare cu alţi patru membri ai Comitetului de Creditare al BEM, au acordat unui agent economic credite neperformante în sumă de 2.450.000 dolari.

Deşi, potrivit legislaţiei, intervenţia Comitetului de Creditare se impunea şi acordarea creditelor urma a fi stopată cu recuperarea imediată a mijloacelor financiare acordate, inculpaţii nu au întreprins acţiuni în acest sens, prejudiciind instituţia bancară în proporţii deosebit de mari.

Procurorii au expediat respectiva cauză penală Judecătoriei sectorului Buiucani, unde pe rol se află un alt dosar de învinuire a inculpaţilor de comiterea mai multor episoade de acordare a creditelor neperformante din sursele BEM.

Pentru recuparerea prejudiciului cauzat Băncii de Economii au fost aplicate sechestre, inclusiv asupra bunurilor ce aparţin cu drept de proprietate învinuiţilor.

Pentru comiterea infracţiunii respective legislaţia prevede amendă sau închisoare de pînă la 7 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 5 ani.

Urmărirea penală pe alte episoade ce vizează acordarea, în diferite perioade, a creditelor neperformante de către Banca de Economii este în desfăşurare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu