Evoluţiile din dosarul transnistrean şi reformele din ţara noastră, discutate de președintele PDM Vlad Plahotniuc şi secretarul general al CoE

Embed:

Președintele PDM, Vlad Plahotniuc, aflat într-o vizită de lucru la Strasbourg, s-a întâlnit cu secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland.

Oficialii au discutat despre cooperarea Consiliului Europei cu Republica Moldova, reformele realizate în 2016 și 2017 în privința administrației publice centrale și a funcționării justiției, precum și evoluțiile din dosarul transnistrean.

Liderul PDM Vlad Plahotniuc a subliniat importanța parteneriatului dintre Republica Moldova și Consiliul Europei, solicitând în continuare sprijinul acestei instituții pentru țara noastră.

"Coaliția de guvernare și PDM susțin acest plan și vor acorda tot sprijinul politic pentru implementarea lui. Tot ce ține de problematica drepturilor omului și a bunei funcționări a justiției e foarte important pentru Moldova", a declarat Vlad Plahotniuc.

De asemenea, Plahotniuc a mulțumit domnului Jagland pentru vizita pe care a făcut-o la Chișinău în luna mai, cu prilejul lansării Planului de acţiuni al Consiliului Europei pentru Moldova 2017-2020.

Secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland, și-a exprimat aprecierea privind colaborarea Republicii Moldova cu Consiliul Europei și a salutat evoluțiile pozitive privind regiunea transnistreană, inclusiv semnarea celor 4 protocoale dintre Chișinău și Tiraspol pe 25 noiembrie curent.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu