EVOLUŢII ÎN CAZUL KIM JONG-NAM. Femeia acuzată că l-a ucis pe fratele lui Kim, eliberată

Embed:

O femeie din Indonezia, acuzată că l-ar fi ucis pe Kim Jong-Nam, fratele vitreg al liderului nord-coreean, a fost eliberată de autorităţile din Malaezia. Procurorii au renunţat la acuzaţii în adresa lui Siti Aisyah, din lipsă de probe.

Avocaţii săi consideră că ea a fost doar un ţap ispăşitor şi că este nevinovată.

"Suntem recunoscători că procurorul a ajuns la această concluzie, pentru că noi considerăm că ea este doar un țap ispășitor și este nevinovată", a spus avocatul lui Siti Aisyah.

O altă suspectă, originară din Vietnam, urmează să depună mărturii în faţa instanţei. Cele două femei au fost acuzate că l-au înțepat cu ace otrăvite pe fratele vitreg al lui Kim Jong-un pe aeroportul din Kuala Lumpur în februarie 2017.

Ele au fost singurele arestate în acest caz, deoarece alţi patru suspecţi nord-coreeni au părăsit Malaezia în dimineaţa asasinării. Autorităţile malaeziene au presus că bărbatul a fost omorât la comanda liderului nord-coreean.

De partea cealaltă, regimul de la Phenian a precizat că nu va recunoaşte concluziile anchetei malaeziene. Kim Jong-Nam ar fi fugit din Coreea de Nord în 2014, după execuția unuia dintre unchii săi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu