EVOLUȚIE BUNĂ ÎN THAILANDA. Sportivii moldoveni au cucerit 6 medalii la CM de muay thai

Embed:
Lotul naţional de muay-thai, care a făcut o figură frumoasă la campionatele mondiale de juniori până în 17 ani, disputate în capitala Thailandei, Bangkok - unde a luat locul 11 din 86 de echipe - nu a avut parte doar de o concurenţă acerbă în competiții. În timpul sejurului acolo băieţii noştri au avut și o interacţiune intensă cu localnicii şi au încercat să intre în esenţa culturii statului asiatic.

"Oamenii în Thailanda erau foarte fericiți să ne vadă, chiar dacă eram turiști. Ei erau foarte amabili, mereu ne ajutau, mereu se salutau cu noi. Erau foarte fericiți când ne vedeau pe noi și noi când îi vedeam pe ei", a declarat Vladimir Ogorodnicov, luptător, Republica Moldova.

Sportivii noștri au gustat și din bucătăria thailandeză, una specifică și extrem de diversificată.

"Localnicii mai mereu mănâncă orez, iar bucatele lor sunt foarte condimentate", a spus David Chiperi, luptător.

"În Thailanda mâncarea este foarte specifică. Pentru noi mai comestibil a fost orezul fiert și carnea de găină. Au mâncare specifică, condimentată și noi nu prea le-am permis sportivilor să mănânce condimentat", a declarat Vladislav Belinschi, antrenor.

La Bangkok, sportivii noștri au cucerit o medalie de aur, două de argint și trei distincții de bronz. În clasamentul general țara noastră s-a clasat pe locul 11 din 86 de țări participante. Selecționata Moldovei a fost formată din 12 sportivi și 4 antrenori.

"În afară de campionat noi am mai petrecut acolo 19 zile la cantonament, respectiv, acest cantonament și-a spus cuvântul. Băieții erau într-o formă foarte bună.
- Cum i-ați motivat pe sportivii noștri să obțină asemenea rezultate bune?
- Este foarte și foarte individual. Cuiva trebuie să-i spui cuvinte motivaționale. Să-i explici că are posibilitatea să fie cel mai bun din lume. La altcineva această motivație nu ”lucrează”, trebuie uneori să-i spui cuvinte mai dure, ca unui bărbat", a menționat Andrei Grosu, antrenor.

Următoarea ediție a campionatului mondial, la care va evolua lotul nostru național de tineret la muay-thai, se va desfășura în vara anului viitor în orașul Antalya din Turcia.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu