Evoluția privind retragerea trupelor ruse din stânga Nistrului, principalul subiect din discursul premierului Pavel Filip la tribuna ONU

Embed:

Evoluția privind retragerea trupelor ruse din stânga Nistrului este principalul subiect din discursul pe care premierul Pavel Filip îl va rosti vineri de la tribuna Adunării Generale a ONU. Anunţul a fost făcut de şeful executivului într-un interviu oferit agenţiei Moldpres, înainte de a pleca New York.

Oficialul a menţionat că va mulţumi tuturor ţărilor membre ale Naţiunilor Unite care au votat în luna iunie pentru rezoluţia depusă de Moldova, prin care i se cere Moscovei să-şi scoată armamentul şi militarii din regiunea transnistreană.

Filip a mai adăugat că acest subiect va rămâne în vizorul ONU şi pe viitor, deoarece săptămâna trecută, Comitetul General și Adunarea Generală au adoptat decizii privind înscrierea în agenda sesiunii a unui punct nou, intitulat "Retragerea completă a forţelor militare străine de pe teritoriul Republicii Moldova".

Totodată, premierul a anunţat că va asigura comunitatea internaţională că Moldova va rămâne implicată activ în procesele ONU privind respectarea drepturilor omului, garantarea păcii și dezvoltării globale.

Filip are programate numeroase întâlniri bilaterale cu lideri europeni și americani.

La cea de-a 73-a sesiune a Adunării Generale a ONU participă aproximativ 130 de şefi de stat şi de guvern.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu