Evoluția pandemiei de COVID-19 depinde de fiecare dintre noi. Vezi cum se propagă virusul

Embed:

Evoluția pandemiei de COVID-19 depinde de fiecare dintre noi. O persoană infectată, chiar şi fără simptome, poate îmbolnăvi alte 10 persoane, care la rândul lor, vor transmite infecţia la alţi zeci şi sute de oameni. Lanţul poate continua la nesfârşit, în cazul în care ignorăm recomandările autorităţilor şi restricţiile impuse.

O persoană infectată cu coronavirus de tip nou va afla despre îmbolnăvire abia după prima săptămână, atunci când vor apărea şi primele simptome.

Însă o persoană infectată asimptomatică nu ştie că e purtătoare de coronavirus şi poate infecta zilnic încă alte cel puţin 10 persoane.

Cei 10 oameni infectaţi ies afară la plimbare sau interacţionează cu alţi oameni şi transmit virusul altor 100 de persoane. 

Procesul continuă în lanţ şi astfel cei care nu respectă recomandările autorităţilor şi nu se autoizolează la domiciliu transmit din neglijenţă infecţia la alte o mie de persoane.

Răspândirea în masă a coronavirusului de tip nou este subiect de studiu pentru cercetătorii din toată lumea. O analiză realizată la Şcoala de Sănătate Publică din Londra arată că fiecare caz nou de COVID-19 poate fi într-o lună sursa altor 244 de cazuri. O persoană diagnosticată cu noul tip de coronavirus poate infecta cel puţin două persoane, care, ulterior, ajung să infecteze, la rândul lor, pe alţii.

Acelaşi studiu demonstrează că dacă cetăţenii ar sta izolaţi la domiciliu, contactele dintre oameni s-ar reduce şi astfel numărul celor infectaţi ar putea să scadă considerabil, iar, într-un final, să ajungă la zero.

loading...

Lasă un comentariu