Evgheni Şevciuk, în ALERTĂ! Liderul regiunii anunţă un RĂZBOI HIBRID şi o LOVITURĂ GREA pentru Tiraspol

Împotriva Transnistriei se duce un război hibrid, consideră liderul regiunii Evgheni Şevciuk. Cu câteva zile înaintea campaniei electorale pentru alegerile în Sovietul Suprem şi cele locale, Şevciuk a oferit un interviu pentru Rosiiskaia gazeta, în care a declarat, că duşmanii Transnistriei ar încearca prin toate metodele să discrediteze puterea în regiune.

Potrivit acestuia, principalul scop al Kievului şi Chişinăului este «să sufoce Transnistria», să provoace probleme sociale, să schimbe formatul operaţiunii de menţinere a păcii şi să creeze condiţii pentru introducerea în regiune a structurilor de forţă din Moldova şi, posibil, România.

Şevciuk mai declară, că pe reţelele de socializare este organizat un atac masiv împotriva conducerii regiunii. Iar toate acestea sunt puse pe intensificarea spiritului protestatar în regiune, puterea este discreditată, iar situaţia social-politică dezechilibrată.

"Pentru cetăţeanul simplu acest lucru poate fi perceput ca o criză economică, ca o intensificare a spiritului protestatar şi ca o aprofundare a conflictelor interne. Iar în calitate de duşmani pentru oameni sunt serviţi reprezentanţii puterii", a declarat liderul de la Tiraspol.

Şevciuk mai vorbeşte deasemenea şi despre preferinţele comerciale, oferite regiunii de către Uniunea Europeană. El a recunoscut, că stoparea exporturilor va fi o lovitură grea pentru economia Transnistriei, dar acceptarea inspectorilor moldoveni pe teritoriul regiunii ar însemna, potrivit lui Şevciuk, transmiterea către Moldova a controlului asupra economiei şi întreprinderilor transnistrene, care-şi exportă producţia în Europa.

Liderul de la Tiraspol promite achitarea datoriilor la pensii şi salarii, imediat ce situaţia economică din regiune se va stabiliza. Din matrie curent, bugetarii şi pensionarii transnistreni ridică doar 70% din suma totală al acestor plăţi.

Problemele regiunii Transnistrene sunt examinate la conferinţa anuală de consolidare a măsurilor de încredere între cele două maluri ale Nistrului, care a demarat în Germania.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu