EVENIMENTUL zilei 12.12.12: Sergiu Sîrbu PĂRĂSEŞTE Partidul Comuniştilor. VEZI DECLARAŢIA VIDEO

Embed:

Deputatul PCRM Sergiu Sîrbu părăseşte Partidul Comuniştilor.

"Am luat o decizie extrem de dificilă pentru mine. Anunţ astăzi că părăsesc PCRM şi fracţiunea comunistă din Parlament", a declarat acesta.

Sergiu Sîrbu este jurist şi ocupă funcţia de vicepreşedinte al Comisiei juridice, numiri şi imunităţi a Parlamentului. El reprezintă Partidul Comuniştilor în instanţele de judecată.

Sergiu Sîrbu a devenit cunoscut acum trei ani, în timpul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 5 aprilie 2009, când a reprezentat Partidul Comuniştilor la Comisia Electorală Centrală.

În 2010, a fost ales deputat pe listele aceluiaşi partid. Sergiu Sîrbu a absolvit, acum zece ani, Facultatea de Drept a Universităţii de Stat din Moldova. La numai 21 de ani, a fost angajat în Aparatul Preşedintelui Republicii Moldova, unde a activat timp de şapte ani, în mai multe funcţii - de la consultant principal până la şef adjunct al Direcţiei Drept şi Relaţii Publice.

Într-un interviu pentru publika.md, Sergiu Sârbu a mărturisit că deputatul comunist Artur Reşetnicov, care i-a fost profesor, i-a propus să se angajeze în Aparatul Preşedintelui. Reşetnicov era, pe atunci, consilier pe probleme juridice al preşedintelui Vladimir Voronin. În timpul studiilor de masterat în drept constituţional, i-a fost profesor Victor Puşcaş, judecător la Curtea Constituţională. În prezent, Sergiu Sârbu reprezintă Partidul Comuniştilor în toate instanţele de judecată, inclusiv la Curtea Constituţională.

El este considerat cel mai bun dintre juriştii formaţiunii. Sergiu Sârbu are 32 de ani şi este celibatar. Presa scrie că este cumătru cu fostul comunist Ion Ceban şi că ar fi într-o relaţie de rudenie cu liderul PCRM, Vladimir Voronin.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu