Evenimentele politice majore ale săptămânii

Embed:

Deputaţii au votat, joi, Legea privind finanțarea partidelor politice din Moldova. Ce evenimente politice au mai marcat această săptămână, aflaţi dintr-o scurtă retrospectivă.

Două persoane au fost reţinute, marți, pentru 72 de ore, în dosarul Băncii de Economii şi Băncii Sociale. Reprezentanţii Centrului Național Anticorupție au pus sechestru pe bunurile mai multor bănuiţi în acest dosar, inclusiv pe ale omului de afaceri Ilan Shor.

Moldova a primit, miercuri, un nou avertisment din partea Moscovei. Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a declarat că Autonomia Găgăuză va beneficia de o atenţie sporită a Kremlinului, în contextul procesului de integrare europeană a ţării noastre.

Tot miercuri, preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, s-a întâlnit cu şeful Adunării Populare din Găgăuzia, Dmitri Constantinov, și cu guvernatorul în exerciţiu, Mihail Formuzal. Oficialii au discutat despre situația social-economică și politică din regiune, în contextul campaniei electorale pentru alegerea başcanului.

Joi, omul de afaceri Ilan Shor a respins acuzaţiile privind implicarea sa în fraudele de la Banca de Economii şi Banca Socială. El a subliniat că toate tranzacţiile din perioada cânt a fost preşedinte al consiliului de administraţie au fost legale.

În aceeași zi, deputații au votat Legea cu privire la finanțarea partidelor politice. Potrivit acesteia, formațiunile vor primi, în 2016, alocații în mărime de 0,2 la sută din bugetul de stat.

Iar vineri, vicepremierul pentru Reintegrare,Victor Osipov, a avut o întrevedere cu reprezentantul politic al Tiraspolului, Nina Ştanski. Cei doi au convenit ca experţi de la Chişinău şi Tiraspol să se întrunească, săptămâna viitoare, într-o şedinţă pentru a discuta despre dosarele penale intentate unor funcţionari de pe ambele maluri ale Nistrului.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu