Evenimentele politice care au marcat această săptămână

Embed:

În această săptămână, Guvernul Leancă a împlinit 50 de zile de la învestire. Cu această ocazie, şeful Executivului a prezentat un raport cu privire la realizările de până acum ale Cabinetului de miniştri. Printre priorităţile anunţate de premier se numără crearea locurilor de muncă, combaterea corupţiei şi apropierea de Uniunea Europeană.

Reformatorii din PL, în frunte cu deputatul Ion Hadârcă, au renunţat la ideea de reformare a Partidului Liberal şi au anunţat că vor creea propriul partid. Deocamdată, însă nu se ştie cine va sta în fruntea formaţiunii şi ce denumire va avea noul proiect politic.

Consilierii municipali din Chişinău au discutat aprins la şedinţa de joi preţ de câteva ore şi au plecat în vacanţă după ce au decis un singur lucru. Ei au stabilit că următoarea şedinţă a Consiliului Municipal Chişinău va avea loc pe 5 septembrie.

Tot în această săptămână, preşedintele Turkmenistanului, Gurbangulî Berdîmuhamedov, a efectuat o vizită în Moldova. Cu această ocazie, liderul turkmen a avut întrevederi cu mai mulţi oficiali de la Chişinău. De asemenea, au fost semnate mai multe acorduri bilaterale în domeniile economic şi cultural.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu