Evenimentele grandioase care au marcat această săptămână

Embed:

Peste 50.000 de oameni s-au adunat în centrul Capitalei, la un eveniment grandios, organizat în data de 9 mai, de Partidul Democrat din Moldova. Oamenii au participat la un marş, dedicat Zilei Victoriei și Zilei Europei, după care au avut parte de un concert de zile mari, unde au avut ocazia să vadă trupa O-zone, reunită după 12 ani.

Aproape 30.000 de oameni au mărşăluit de la monumentul Eternitate până în Piaţa Marii Adunări Naţionale. În fruntea coloanei s-a aflat preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc şi alţi reprezentanţi din conducerea partidului.

CITEŞTE ŞI: 25.000 de oameni la marşul organizat de PDM de Ziua Victoriei şi Ziua Europei (FOTOREPORT)

În centrul Capitalei oamenii au a avut parte de un concert grandios, organizat de PDM.

"Noi vrem să transmitem un mesaj foarte important tuturor cetățenilor Republicii Moldova și anume că trebuie o dată și pentru totdeauna să ieșim din dezbinarea geopolitică în care este ținută țara captivă de atâția ani de zile", a spus preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc

CITEŞTE ŞI: Vlad Plahotniuc: Trebuie să învățăm să trăim într-o toleranță reciprocă, în respect și armonie (VIDEO)

După discurs, preşedintele PDM a făcut baie de mulţime.

CITEŞTE ŞI: Vlad Plahotniuc, BAIE DE MULȚIME în timpul concertului din PMAN

Evenimentul a fost marcat cu evoluția incendiară a formației O-ZONE.

CITEŞTE ŞI: CONCERT GRANDIOS în PMAN de Ziua Victoriei şi Ziua Europei. 50.000 de oameni, prezenţi la eveniment (FOTO/LIVE VIDEO)

În data de zece mai, într-o conferinţă de presă, Partidul Democrat a anunţat că şapte ministere din cele 16 existente în prezent vor fi lichidate.

CITEŞTE ŞI: Plahotniuc anunță restructurarea Guvernului! Vor rămâne doar 9 ministere. Urmează decizia finală în cadrul coaliției

"Scopul principal al reformei Guvernului este, cum am mai menționat, eficientizarea activității, dinamizarea ei, dar și o reducerea puternică a corupției și birocrației în aceste instituții", a spus Plahotniuc. 

Liberalii au declarat că susțin necondiționat inițiativa democraților privind reformarea executivului.

CITEŞTE ŞI: PDM si PL au găsit consensul privind reforma Guvernului anunțată dimineața de Vlad Plahotniuc

Iar Joi, socialiştii au anunţat că încep să colecteze semnături pentru demiterea edilului Capitalei, Dorin Chirtoacă.

CITEŞTE ŞI: START numărătorii inverse pentru Dorin Chirtoacă. Câţi alegători trebuie să voteze pentru ca primarul să fie DEMIS

"Nu comentez în niciun fel și le urez succes, așa cum am făcut-o constant din 2008 - 2009 de când au început ei prima data cu referendumurile. Ei o țin lanț de 10 ani aproape", a reacţionat Dorin Chirtoacă. 

Potrivit Codului electoral, pentru inițierea unui referendum local sunt necesare semnăturile a cel puțin 10 la sută din numărul cetăţenilor cu drept de vot care au domiciliul pe teritoriul unităţii administrativ-teritoriale respective.

Vineri, în cadrul şedinţei Legislativului, Andrian Candu a criticat partidele din opoziţie PAS şi DA pentru că i-au făcut un cadou președintelui țării Igor Dodon, solicitând ca Uniunea Europeană să blocheze finanțarea pentru țara noastră.

CITEŞTE ŞI: JOCURI MURDARE! Maia Sandu şi Andrei Năstase sacrifică Moldova: Presează un partid din Parlamentul European (VIDEO)

"Ați văzut și voi dimineață, ce radiere de bucurie și prin declarația, era domnul președinte Dodon și reiese că un foarte bun cadou făcut dumnealui de către Maia Sandu. Așa cum nu i-a reușit doamnei Maia Sandu să oprească programul cu Fondul Monetar Internațional, sunt sigur că nu o să-i reușească nici în privința Uniunii Europene", a spus Candu. 

CITEŞTE ŞI: Zilele Europei la Chişinău. Candu: "Noi suntem europeni. Republica Moldova este stat european"

Săptămâna a culminat cu Ziua Europei organizată în grădina publică "Ştefan cel Mare" din Capitală, unde ambasadorul UE la Chişinău, Pirkka Tapiola a anunţat că-şi încheie misiunea în ţara noastră.

Oficialul a declarat că s-a simţit onorat să se afle în Moldova şi a dat asigurări că partenerii europeni ne vor susţine şi în continuare.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu