Evenimentele de pe scena politică care au marcat saptămâna

Embed:

După o perioadă îndelungată de negocieri şi consultări, care a urmat după alegerile parlamentare, Moldova are, în sfârşit, un Guvern. Executivul a primit votul de încredere al deputaților şi a fost învestit miercurea trecută. Acesta a fost principalul eveniment politic intern al săptămânii.

Fostul ministru de Interne Gheorghe Papuc a fost dat, marţi, în urmărire naţională. Decizia a fost luată de Curtea de Apel Chișinău. Anterior, Papuc a fost condamnat la patru ani de închisoare.

Miercuri, Guvernul condus de Chiril Gaburici a fost învestit, ce 60 de voturi ale deputaţilor PLDM, PDM şi PCRM. În cadrul ceremoniei de depunere a jurământului de către noii miniştri, președintele Nicolae Timofti a declarat că, prin votul său, Parlamentul a dat un semnal clar că țara reintră într-o perioadă de stabilitate politică.

Joi, premierul Chiril Gaburici a convocat prima şedinţă a Guvernului şi a dat indicaţii privind implementarea măsurilor care vor stabiliza piaţa valutară şi preţurile carburanţilor. De asemenea, el a cerut soluţionarea problemei deficitului de medicamente în spitale.

În aceeași zi, şefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini, comisarul pentru Extindere şi Politică de Vecinătate, Johannes Hahn, și ministrul de Externe al României, Bogdan Aurescu, au salutat învestirea Guvernului de la Chişinău.

Tot joi, Comisia Naţională de Integritate a decis că proprietăţile şi veniturile primarului general al Capitalei, Dorin Chirtoacă, vor fi verificate. El este suspectat că ar fi ascuns o parte din avere. Decizia a fost luată în baza sesizării depuse de Mişcarea Refugiaţilor Transnistreni.

Iar vineri și Statele Unite au salutat învestirea Guvernului de la Chişinău.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu