Evenimente sociale şi politice IMPORTANTE în această săptămână. Care sunt acestea

Embed:
Săptămâna aceasta a fost marcată de un şir de evenimente sociale şi politice.

PDM a anunţat că pledează pentru un candidat unic al partidelor proeuropene la alegerile pentru funcţia de primar al Capitalei. Preşedintele formaţiunii, Vlad Plahotniuc, a declarat că Primăria Chişinău riscă să ajungă în mâinile socialiştilor, fiindcă dreapta politică este fragmentată. El a mai spus că democraţii nu vor veni cu o candidatură proprie, deşi PDM are şanse destul de mari să câştige aceste alegeri.

Tot în această săptămână, neînțelegerile dintre Partidul Demnitate și Adevăr și Partidul Acțiune și Solidaritate au luat amploare. Platforma DA a anunţat că Andrei Năstase este candidatul pentru alegerile la funcția de primar al Chișinăului şi i-a cerut Maiei Sandu să-l susțină. La rândul său, PAS a comandat un sondaj pentru a afla părerea membrilor formaţiunii şi doar după asta va lua o decizie. Maia Sandu a menționat că a aflat din presă despre faptul că Andrei Năstase va candida pentru Primărie.

Un alt eveniment important a fost vizita la Chişinău a primarului general de București, Gabriela Firea. Ea a avut o întâlnire oficială cu edilul interimar al Capitalei, Silvia Radu. Firea şi Radu au stabilit un program de colaborare între cele două primării, ce prevede, între altele, reparaţia unei secţii pentru copii de la spitalului numărul 1 din Capitală şi reabilitarea liceului "Mihai Eminescu". De asemenea, au vorbit despre soluţii de gestionare eficientă a întreprinderilor municipale.

Iar Banca Națională a anunţat că a primit raportul final privind frauda de la Banca de Economii, Banca Socială și Unibank, pe care l-au realizat companiile Kroll și Steptoe&Johnson. Potrivit BNM, documentul, care conţine datele privind urmărirea fondurilor sustrase, va fi transmis săptămâna viitoare anchetatorilor.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu