Evenimente politice importante. Trece în revistă acţiunile desfăşurate în această săptămână

Embed:

Ratificarea Acordului de Asociere dintre Moldova şi Uniunea Europeană de către Parlamentul European şi cea de-a şaptea sesiune a Adunării Parlamentare a GUAM. Sunt doar două dintre evenimentele politice care au marcat ultimele zile.

La începutul săptămânii, la Chişinău s-a desfăşurat cea de-a şaptea sesiune a Adunării Parlamentare a GUAM. În cadrul acesteia, mai mulţi oficiali au acuzat Federaţia Rusă că subminează securitatea în Europa de Est.

Luni, paza de corp a liderului de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, a fost la un pas de a se lua la bătaie cu 20 de veterani ai războiului de la Nistru. Ei au blocat intrarea în sala VIP a aeroportului, pentru a nu-i permite liderului separatist să zboare la Moscova.

Marţi, Evgheni Şevciuk s-a întâlnit cu vicepremierul rus Dmitri Rogozin şi a spus că autorităţile nerecunoscute de la Tiraspol sunt gata să desfăşoare un nou referendum privind independenţa regiunii.

Joi, Parlamentul European a ratificat Acordul de Asociere dintre Moldova şi Uniunea Europeană. În favoarea documentului au votat 535 de europarlamentari, 94 s-au pronunţat împotrivă, iar 44 s-au abţinut.

După întrevederea la Bruxelles cu omologul său moldovean Igor Corman, preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a declarat că embargoul rusesc va fi depășit în scurt timp după intrarea în vigoare a Acordului de Liber Schimb cu UE.

IMAS Chişinău a făcut publice datele unui sondaj, potrivit căruia Partidul Comuniştilor pierde tot mai mult din popularitate. Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, cinci partide ar accede în legislativ, arată datele cercetării.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu