Evenimente politice care au marcat această săptămâna. Trece în revistă cele mai importante acţiuni

Embed:

Anunţul despre data ratificării Acordului de Asociere a Moldovei la Uniunea Europeană şi încheierea înscrierilor în cursa electorală. Sunt doar două dintre evenimentele care au marcat această săptămână. 

La începutul săptămânii, Asociaţia Sociologilor şi Demografilor a prezentat un sondaj de opinie, potrivit căruia, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, şase partide ar accede în  Legislativ.

Miercuri, aleşii locali comunişti şi socialişti au refuzat să voteze Regulamentul de constituire şi funcţionare a consiliului, deoarece documentul nu prevede traducerea proiectelor în limba  rusă.

La mijlocul săptămânii, liderul separatist, Evgheni Şevciuk, l-a eliberat din funcţie pe şeful departamentului local al dezvoltării economice, Vladimir Artemenco.  

Totodată, reprezentanţii departamentului pentru relaţii externe de la Tiraspol au anunţat că vor participa la exerciții militare în cadrul unităţilor Rusiei, dislocate în regiune.

Joi, preşedintele grupului de cooperare UE-Moldova din Legislativul European, Andi Cristea, a spus că Parlamentul European va ratifica, în perioada 13-14 noiembrie, Acordul de Asociere cu Moldova.

 Tot joi, s-a încheiat perioada depunerii actelor pentru înregistrarea în cursa electorală. Astfel, 27 de concurenţi ar putea figura pe buletinul de vot, la alegerile parlamentare din noiembrie.  

Vineri, Poliţia a descins la domiciliul părinţilor primarului Capitalei, Dorin Chirtoacă, în cadrul unui dosar penal pentru evaziune fiscală, dar nu a fost depistat nimic suspect. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu