Evenimente importante în țară. Ce pregăteşte Ministerul Culturii pentru a marca Zilele Patrimoniului European

Zilele Europene ale Patrimoniului se vor desfăşura, anul acesta, în perioada 24-27 septembrie, sub patronajul Ministerului Culturii. Evenimentul are menirea de a pune în valoare monumentele industriale, precum tipografiile, morile de vânt, drumurile şi alte obiecte de infrastructură.

Ministerul Culturii a pregătit un program amplu de manifestaţii. Inaugurarea Zilelor Europene ale Patrimoniului va avea loc în data de 24 septembrie, în Depoul de tramvaie din Chişinău.

Printre cele mai importante evenimente, care se vor desfăşura în această perioadă este seminarul industrial, programat pentru 25 septembrie în satul Vorniceni din raionul Străşeni.

De semenea, la Tipografia nr. 5 va avea loc un atelier cu expoziţie de maşini de scris, iar istoria acestora va fi prezentată prin documentare. Închiderea Zilelor Europene va avea loc la Gara din Ungheni. 

"În Registrul National al Monumentelor al RM există peste 60 de monumente de ordin industrial şi tehnic şi din acestea fac parte mori de vânt şi de apă, drumuri pentru că patrimonial naţional rezidă şi în aceste vestigii industriale", a declarat ministrul Culturii Monica Babuc.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu