Evenimente de weekend: Unde să petreci timpul frumos alături de familie în ultima duminică din august

Embed:

Ultima duminică a lunii august este un prilej bun de a vă distra alături de cei dragi la evenimentele care vor fi pline de gust, distracție și dans. În orașele țării, dar și în Capitală vor fi organizate mai multe festivaluri gastronomice şi folclorice.

La Cimișlia, pentru al șaselea an consecutiv, va fi organizat Festivalul Strugurelului. Producătorii îşi vor prezenta cele mai frumoase soiuri, iar vizitatorii vor putea gusta din struguri. 

În satul Lalova, raionul Rezina, oamenii sunt așteptați la Festivalul Vetre strămoșești, unde vor participa formații artistice de amatori, iar meșterii populari își vor expune cele mai frumoase obiecte.

Iar în Capitală, cunoscutul naist Constantin Moscovici va susține un concert grandios la Teatrul Verde. Alături de el vor cânta artiști din Ucraina, Azerbaidjan, Belarus, Kazahstan, Cehia, Israel şi de la noi din ţară. Invitatul special va fi tenorul italian, Alessandro Safina.   

Oamenii care vor însă să petreacă duminica în liniște și rugăciune, o pot face la Mănăstirea Curchi unde vor fi aduse Moaștele Sfântului Gheorghe și Sfântului Dumitru și o icoană a Maicii Domnului de pe muntele Athos din Grecia.

Dimineața, Mitropolitul Vladimir va oficia o liturghie, după care enoriașii se vor putea închina la moaște.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu