EVENIMENTE DE AMPLOARE, organizate de PDM de 9 mai: Concert cu 50.000 de spectatori şi marş cu 25.000 de participanţi

Embed:

25.000 de membri și simpatizanți ai Partidului Democrat din Moldova au mers astăzi într-un marș consacrat Zilei Victoriei asupra fascismului și Zilei Europei.

Marșul a început de la Complexul Memorial ”Eternitate” și s-a terminat în Piața Marii Adunări Naționale din Capitală, acolo unde democrații au organizat un concert extraordinar cu participarea unor artiști celebri din Europa, Federația Rusă, dar și din Republica Moldova.

Pe traseu, coloana, în fruntea căreia s-au aflat lideri ai Partidului Democrat, a scandat lozinci în care au făcut apel la unitate și la cele două semnificații ale sărbătorii de 9 mai.

"Victorie! Europa! Moldova" a fost mesajul participanților la marș. 

De asemenea, pe toată durata traseului coloana a fost animată de drapelele Moldovei, Uniunii Europene și ale PDM.

În mesajul său către cei adunați în PMAN, președintele PDM, Vlad Plahotniuc, a făcut apel la toleranță reciprocă, respect și armonie, pentru a face societatea noastră mai puternică.

Totodată, liderul PDM i-a felicitat pe toți cetățenii Republicii Moldova cu ocazia zilei de 9 mai.

"Vreau să-i felicit pe toți cei care astăzi sărbătoresc 9 mai, căci indiferent de semnificația pe care o alegem fiecare dintre noi, această zi, acest eveniment, trebuie să fie unul care să ne facă să fim uniți, să ne facă puternici și determinați, pentru că doar așa vom moderniza Moldova", a declarat Vlad Plahotniuc.

La rândul său, președintele Parlamentului și vicepreședintele PDM, Andrian Candu, a vorbit despre legătura dintre cele două sărbători marcate pe 9 mai. 

”Dacă nu exista 9 mai ca Ziua Victoriei, nu exista astăzi Europa, nu exista astăzi Uniunea Europeană, nu exista astăzi Ziua Europei. Bunicii noștri și-au dat viața pentru ca viitoarele generații să fie libere. Noi astăzi avem libertatea să sărbătorim aceste zile. Astăzi sărbătorim trecutul și ne aducem aminte de istorie. Dar astăzi sărbătorim și viitorul, prin Ziua Europei”, a declarat Andrian Candu.

Cu un mesaj de unitate a societății a venit președintele Consiliului Republican al mișcării "Unitatea spirituală rusă", Piotr Donțov. El a mulțumit conducerii PDM pentru evenimentul extraordinar din PMAN, dar și pentru efortul de a consolida societatea noastră.

”Este foarte bine că în țara noastră există politicieni care înțeleg necesitatea consolidării societății", a menționat acesta.

Evenimentul PDM a fost încununat de un concert de excepție, organizat de PDM și la care au asistat circa 50 de mii de oameni.

Concertul a fost susținut de artiști și trupe celebre, din țară și străinătate, precum: formația Acord, Natalia Gordienco, Zdob și Zdub, O-Zone, Anna Lesco, Pupo (Italia), Veaceslav Dobrînin (Rusia), Alexandr Serov (Rusia) și Dima Bilan (Rusia).

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu