Evenimente ce au marcat săptămâna. Trece în revistă cele mai importante acţiuni desfăşurate la Chişinău

Embed:

Anunţul oficial despre semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană în data de 27 iunie şi Summit-ul şefilor de Parlament din Statele Baltice şi Nordice, desfăşurat în premieră în Moldova. Sunt doar două dintre evenimentele care au marcat această săptămână.

Luni, secretarul General adjunct al Alianţei Nord-Atlantice, Alexander Vershbow, a venit într-o vizită de două zile în ţara noastră. Oficialul NATO şi-a exprimat speranţa că Rusia nu va atenta la integritatea teritorială a Moldovei, în contextul crizei din regiune.

Marţi, preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy a vizitat pentru a doua oară Moldova. Oficialul l-a invitat pe premierul Iurie Leancă să semneze Acordul de Asociere şi cu Uniunea Europeană în 27 iunie, în cadrul unui Summit extraordinar la care vor participa liderii celor 28 de ţări membre ale UE.

În aceeaşi zi, Moldova a găzduit, în premieră, Summit-ul şefilor de Parlament din Statele Baltice şi Nordice. În cadrul întrevederilor cu demnitarii de la Chişinău, oficialii au declarat că ratificarea Acordului de Asociere este una dintre priorităţile Uniunii Europene.

La mijlocul săptămânii, Comisia Juridică a Parlamentului a avizat două proiecte de lege privind finanţarea partidelor şi campaniilor electorale. Acestea prevăd subvenţionarea partidelor de către stat şi sancţiuni pentru finanţarea ilegală.

Joi, preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a declarat, după reuniunea comună a Guvernului de la Chişinău şi a Comisiei Europene, desfăşurat în premieră la Bruxelles, că Moldova va beneficia de un sprijin financiar substanţial pentru a se apropia şi mai mult de Uniunea Europeană.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu