Eveniment turistic de amploare la Chişinău: Oficialii de peste hotare au sădit copaci în Parcul Catedralei (FOTO)

Embed:

Premieră pentru Moldova. Reprezentanții a peste 40 de țări s-au întâlnit la Chișinău pentru a participa la cel mai important eveniment din domeniul turismului. Reuniunea Comisiei Organizaţiei Mondiale a Turismului pentru Europa a început astăzi. În prima zi a întrunirii, oficialii au sădit copaci în Parcul Catedralei.

Oficialii au plantat trei pui de tei, ceea ce reprezintă simbolic dezvoltarea turismului în Moldova. Mai mult, aceștia spun că țara noastră reprezintă o stea la început de cale, deoarece aici, de fiecare dată, poți să descoperi lucruri noi.

"Aseară, când avionul a aterizat în Moldova, am văzut un covor verde enorm aşternut peste toată țara și mi-a trecut prin minte că este un teren de golf cât o țară de mare. Am vizitat foarte multe locuri din lume, dar niciodată nu am văzut un înveliș verde atât de proaspăt, atât de mare, cum am văzut aici", a spus secretarul general al Organizației Mondiale a Turismului, Taleb Rifai.

Șeful Delegației UE la Chișinău, Pirkka Tapiola, este convins că turismul este o ramură care poate contribui la dezvoltarea economiei:

"Zborurile spre Chișinău trebuie să devină din ce în ce mai ieftine. Statisticile arată că Moldova este țara cea mai puțin vizitată din Europa și nu prea vizitată, în general, în lume. Moldova este o țară foarte frumoasă, care produce vinuri minunate".

Autoritățile speră că Moldova va reuşi să-şi valorifice potenţialul turistic.

"Un semnal destul de clar pentru Europa și întreaga societate. Republica Moldova este o destinație turistică, ea trebuie să fie valorificată, promovată, susținută nu doar la nivel intern, dar și recunoscută la nivel internațional", a declarat Stanislav Rusu, director general Agenţia Turismului .

Secretarul General al Organizaţiei Mondiale a Turismului, Taleb Rifai, s-a întâlnit și cu premierul Pavel Filip. Şeful Cabinetului de miniştri a menţionat că Guvernul este în proces de elaborare a politicilor, care vor contribui la dezvoltarea sectorului. Marți, secretarul general al OMT se va întâlni cu reprezentanţi ai autorităţilor de turism din Europa. În data de şapte iunie, oficialii vor vizita Rezervaţia cultural-naturală "Orheiul-Vechi".

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu