Eveniment istoric! SpaceX a trimis o rachetă pe orbită şi a reuşit să o readucă la sol (VIDEO)

SpaceX a trimis pe orbită o rachetă cu 11 sateliţi şi a reuşit să o recupereze. Racheta aterizând controlat vertical la baza din Cape Canaveral.

Compania celebrului Elon Musk, SpaceX, a reuşit o premieră care va schimba istoria zborurilor spaţiale. Dovada este că rachetele pot fi reutilizate, iar costurile misiunilor spaţiale vor scădea simţitor, scrie hotnews.ro. 

Succesul a fost salutat şi de NASA care va folosi tot mai mult serviciile SpaceX.

În iunie, o rachetă lansată de SpaceX a explodat la aproximativ două minute după ce a fost lansată de la baza Cape Canaveral din Florida, SUA, într-o misiune de aprovizionare a Staţiei Spaţiale Internaţionale. A fost un eşec dureros, însă lucrurile s-au schimbat mult.

Acum, SpaceX sărbătoreste o mare victorie.

"Încă nu îmi vine să cred. Este un moment revoluţionar", a spus Elon Musk, referindu-se la racheta Falcon 9 care a atins o altitudine de aproape 200 km, a lăsat cei 11 sateliţi şi a revenit la baza de la Cape Caneveral.

Practic, racheta a fost lansată cu două secţiuni, iar una s-a reintors pe Terra şi va putea fi refolosită, în timp ce a doua a lăsat cei 11 sateliţi de telecomunicaţii pe orbită.

Racheta Falcon 9 are 68 metri înalţime şi cântăreşte 500 de tone.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu