EVENIMENT ISTORIC! Mitropolitul Gavriil Bănulescu-Bodoni și ascultătoarea Agafia vor fi CANONIZAŢI

Embed:

Mitropolitul Gavriil Bănulescu-Bodoni și ascultătoarea Agafia de la mănăstirea Cușelăuca au fost acceptați de biserica ortodoxă pentru a fi canonizaţi. Viaţa şi activitatea celor doi a fost discutată în cadrul mai multor şedinţe la care au participat Preafericitul Patriarh Kiril, Înaltpreasfinţitul Mitropolitul Vladimir, dar şi Preasfinţitului Petru, Episcop de Ungheni şi Nisporeni.

Ultima întrunire s-a desfăşurat la o universitate ortodoxă din Moscova. 

Gavriil Bănulescu - Bodoni a tipărit mai multe cărţi şi a contribuit la buna desfăşurare a vieţii bisericeşti în Basarabia.

Mitropolitul s-a implicat în multiple activităţi civice. În cei peste şapte ani de cârmuire a eparhiei Chişinăului, mitropolitul Gavriil a avut mari realizări.

Nicio latură a existenţei şi activităţii bisericii din Basarabia nu a fost lipsită de atenţie.

Toate planurile de educare a enoriaşilor au fost realizate. Mitropolitul Gavriil a păstorit până la moarte în Arhiepiscopia Basarabiei, unde a înfiinţat și un seminar Teologic.

Şi ascultătoarea Agafia este cunoscută pentru credinţa sa puternică în Dumnezeu. Atunci când era copil, aceasta ar fi petrecut trei ani într-o fântână având picioarele traumate.

Pe parcursul acelor ani, ea a fost mângâiată de Dumnezeu și de îngeri, care au hrănit-o cu mâna cerească.

Din cauza acelui accident şi-a petrecut toată viaţa ţintuită într-un pat. Ulterior, casa părinților Agafiei a devenit un loc de mângâiere pentru mulți credincioși.

Venind la mănăstirea Cușelăuca, Agafia a continuat să facă fapte vrednice de credință, ajutând oamenii. Ea a trăit acolo 42 de ani.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu