Eveniment important pentru diaspora moldovenească. Documentul aprobat de Guvern

Embed:

Cabinetul de miniștri a aprobat Strategia națională "Diaspora - 2025" și Planul de acțiuni pentru anii 2016-2018 privind implementarea acesteia. 

Potrivit proiectului, "Guvernul recunoaște importanța diasporei și își asumă rolul de promotor și apărător al drepturilor fiecărui cetățean, indiferent de locul său de reședință, precum și de facilitator al mobilizării diasporei".

Astfel, menirea proiectului aprobat de Executiv este de a dezvolta relațiile cu membrii diasporei, prin implicarea acestora în dezvoltarea economică durabilă a Republicii Moldova

Potrivit  şefului Biroului pentru relaţiile cu diaspora, Valeriu Turea, realizarea Strategiei naționale "Diaspora - 2025" va fi finanțată, în mică parte, din bugetul Biroului pentru relațiile cu diaspora și, în mare parte, din fondurile oferite de partenerii de dezvoltare. 

Republica Moldova are o diasporă numeroasă și diversă, stabilită în peste 30 de țări ale lumii. Conform unor studii recente, 520.000 de cetățeni din Republica Moldova se află peste hotarele țării.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu