Eveniment important. Centrul de reabilitare al Institutului Mamei şi Copilului, renovat capital

Embed:

Eveniment important la Institutului Mamei şi Copilului.

Centrul de reabilitare clinică a fost renovat capital şi dotat cu echipament de ultimă generaţie, în cadrul unui proiect finanţat de Guvernul Turciei.

Secţia a fost inaugurată astăzi de premierul Pavel Filip şi omologul său de la Ankara, Binali Yildirim

Secţia a fost construită în anul 1885, iar de atunci nu a fost renovată capital niciodată. Acum, este dotată cu toate cele necesare pentru un tratament eficient.

După 21 de ani în care nu a fost funcţional, cabinetul de hidroterapie este gata să-şi primească micii pacienţi. Aceste este dotat cu două piscine, dar şi cu utilaje pentru masaj hidroterapeutic.

Potrivit medicilor, hidroterapia este unul dintre cele mai eficiente tratamente pentru copii.

"În cadă, în piscină, fie hidro-kinetoterapia individuală, copilul, în primul rînd, se relaxează, corpul devine mai uşor, prelucrarea articulaţiilor care au fost supuse unor afecţiuni se desfăşoară mai uşor", a afirmat şefa Secţiei reabilitare clinică, Lidia Rotaru.

Vladislav are trei ani ani şi suferă de o afecţiune a sistemului articular. Până acum, copilul urma proceduri de reabilitare acasă, de trei ori pe an, în lipsa condiţiilor necesare la spital. Vestea că secţia a fost renovată a bucurat-o pe mama sa.

"Condiţiile sunt foarte bune, şi este foarte plăcut să intri în aşa încăpere şi personalul etse calificat", a comunicat mama, Olga Sclifos.

Şi alţi părinţi sunt încântaţi de noile condiţii.

"Făceaţi hidroterapie, bazin? Aşa proceduri n-am avut. Masaj, gimnastică, parafina am avut".

"Condiţiile au fost aşa şi aşa, dar acum, într-adevăr,se merită. Foarte bun, pentru copii e foarte bine".

Secţia va fi funcţională deja de săptămâna viitoare.

"Noi putem să începem tratamentul copiilor, care sunt spitalizaţi la Institutul Mamei şi Copilului şi putem să primim copii ambulatori", a spus directorul IMC, Sergiu Gladun.

"Este extrem de important că astăzi, în Republica Moldova, există o secţie care este dotată cu cel mai modern utilaj, există suficiente resurse umane, care pot să intervină", a comunicat ministrul Sănătăţii, Ruxandra Glavan.

În secţia de reabilitare clinică vor fi trataţi zilnic 450 de pacienţi de până la 18 ani. Pentru copiii care au îndreptare de la medicul de familie, tratamentul este gratuit, iar ceilalţi vor beneficia de aceste servicii contra plată.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu