Eveniment Food and Drink: Gurmanzii sunt invitaţi să guste din delicii gastronomice la o expoziţie din Capitală

Embed:

Gurmanzii sunt invitaţi să guste din deliciile gastronomice prezentate la un centru de expoziţii din Capitală. În cadrul evenimentului a fost copt şi cel mai mare croissant.

Cornul măsoară 60 de centimetri şi cântăreşte 1 kilogram. Deliciul culinar a fost pregătit timp de două zile de un brutar francez, după o reţetă clasică. Din el au gustat copiii de la un orfelinat din Chişinău, întrucât a fost o donaţie pentru ei.

Pentru prepararea croissantului s-au folosit 2,5 litri de apă, 20 de grame de sare, 750 de grame de făină, 250 de grame de unt, 150 de grame de zahăr şi o drojdie.

"Untul se încorporează timp de 30 de minute pentru ca aluatul să iasă în straturi şi apoi îl punem la rece şi îl tăiem a doua zi dimineaţă. Îl ţinem la frigider 12 ore pentur a se odihni", a spus brutarul francez, Marc Maserai.

Atelierele gastronomice au atras cei mai mulţi gurmanzi. Bucătari de la cele mai bune restaurante și bloggeri culinari au dezvăluit secretele lor gastronomice și au gătit după rețete deosebite.

"Verrine salee este o salată servită la pahar, ca un aperitiv şi o să fie cu legume, cu caşcaval, cu nuci şi cu pesmeţi. Şi verrine fraise va fi cu căpşune, zmeură, cremă de mascarpone şi frişcă naturală", a afirmat cofetarul, Maria Macari.

Amatoarele de gătit au venit cu pix şi carnet să-şi noteze reţetele, pentru ca să le încerce apoi în familie.

"Vreau să scriu îndeaproape cum se face un sos de mere cu un sos de caramel sărat. M-a intrigat şi vreau să văd cum se face".

Tot la expoziţie, vizitatorii au putut gusta şi snacksuri din mere. Deliciile sunt făcute şi ambalate la Tiraspol. Proprietarul afacerii, Eugeniu Triteac, şi-a deschis fabrica acum un an.

Chipsurile crocante din mere sunt tot mai populare, deorece nu conţin conservanţi, E-uri şi aditivi alimentari.

"Întâi le spălăm, după care le feliem, după asta le îngheţăm la minus 30 de grade, după acre le prăjim la temperaturi scăzute până la cinci minute şi le uscăm în vacuum şi le ambalăm", a comunicat /proprietarul unei fabrici, Eugeniu Triteac.

"E foarte bine că sunt naturale. Mi-au plăcut acestea cu vanilie, iar prietenei mele cele cu scorţişoară".

După 16 ani în care a muncit la Roma, Maria Şendrea vrea să se lanseze pe piaţa autohtonă cu paste produse după reţeta italiană.

"Se păstrează în stare proaspătă cu umplutură 30 de zile, fără umplutură 60 de zile, la frigider, plus doi-plus patru grade", a declarat directorul firmei producătoare de paste, Maria Șendrea.

Tot după o tehnologie italiană sunt produse la o fabrică de lactate din Moldova şi câteva tipuri de caşcaval.

"Avem vreo şapte-opt tipuri de caşcaval. Caşcaval moale cum ar fi mozzarella, ricotta, burrata şi caşcaval tare stagionat: silano, provola, scamorza", a afirmat managerul companie de lactate, Lilia Luca.

"Foarte gustos, irezistibil, sincer, irezistibil. Sunt înnebunită după burrata, înnebunită, şi ăasta mi-a plăcut foarte mult".

La expoziţia "Food and Drinks", care va dura până în data de 21 mai, aproximativ 150 de producători de alimente şi ţară şi de peste hotare prezintă diverse tipuri de preparate, dar şi utilaje folosite în bucătărie.

Lasă un comentariu