Eveniment emoţionant în Filipine. Mii de femei şi-au alăptat pruncii în sincron

Embed:
Un eveniment emoţionant a avut loc în capitala filipineză, Manila. Peste două mii de femei şi-au alăptat pruncii în sincron. Astfel, mamele s-au aşezat pe covoraşe, şi-au lipit bebeluşii de piept şi i-au hrănit. Participantele au petrecut câteva ore împreună, timp în care au dansat, au socializat şi au ascultat discursuri motivaţionale.

"Unele mame, care nu au o stare financiară prea bună, îşi pot salva copiii de la foame datorită alăptării naturale. În plus, laptele matern este cel mai sănătos."

Scopul evenimentului, care a avut loc în Săptămâna Mondială a Alăptării, a fost să determine cât mai multe femei să-şi alimenteze natural copiii.

"Organizăm acest eveniment în fiecare august. Adunăm familii, femei, pentru a arăta că suntem solidari cu alăptarea la sân."

"Sperăm ca împreună cu Departamentul Sănătate al UNICEF şi alţi parteneri să determinăm tot mai multe mame să-şi alăpteze micuţii. Acest lucru reduce mortalitatea copiilor sub cinci ani și salvează vieți."

Potrivit reprezentanţilor UNICEF, doar 30 la sută din bebeluşii de până la şase luni din Filipine sunt alăptaţi natural. Pentru o ţară cu venituri medii, acest indice este destul de scăzut.

Lasă un comentariu