Eveniment de mare amploare! La Vulcăneşti a avut loc prima ediţie a competiţiei "Festivalul sportului"

Embed:

Eveniment de mare amploare la Vulcăneşti! În cel mai sudic oraş al Republicii Moldova a avut loc prima ediţie a competiţiei "Festivalul sportului". 170 de participanţi şi-au măsurat puterile în 4 probe sportive: trânta, mini-fotbal, tenis de masă şi arm wrestling. Evenimentul a început cu o demonstraţie spectaculoasă a batalionului cu destinaţie specială "Fulger".

Practicanţii stilului Goju-Ryu din karate au făcut o demonstraţie a tehnicilor acestei lupte.

Unul dintre cei mai puternici bărbaţi din Republica Moldova, pe numele său Rodion Sukman, a încins atmosfera. Sportivul a ţinut un recital în care a indoit tigăi, a bătut cuie cu mâna goală şi a ţinut în loc două motociclete ce încercau să demareze.

"Este imposibil să progresezi în sport fără să te dezvolţi din punct de vedere mental, intelectual. De acea citiţi cărţi, practicaţi sportul şi să fiţi sănătoşi. Vă doresc succes!", a declarat sportivul Rodion Sukman.

Pentru tinerii sportivi acest turneu reprezintă o şansă de de promovare.

"Vreau să fiu puternic şi să apar în ziare. Îmi doresc să fiu bogat, vestit şi ca toată lumea să mă respecte", a spus sportivul Artur Onofrei. 

20 de copii de la şcoala-internat de la Ceadîr-Lunga au urmărit cu sufletul la gură competiţia sportivă.

"Ne dorim ca acest festival să devină tradiţional şi ca în această zi importantă pentru autonomia găgăuză, 19 august, să fie organizată o sărbătoare sportivă. Vrem ca oraşul Vulcăneşti să devină capitala educaţiei fizice şi a sportului", a declarat deputatul PDM, Corneliu Dudnic. 

"Sportul oferă posibilităţi nelimitate. Datorită sportului puteţi să vedeţi toată lumea", a spus preşedintele FM de Lupte, Victor Peicov. 

Invitatul special al festivalului a fost campionul paralimpic la judo, Oleg Creţul.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu