EVENIMENT DE EXCEPŢIE! A fost inaugurată Aleea savanților și medicilor iluștri din Moldova (FOTO)

Un eveniment de excepție a bucurat astăzi sufletele a zeci de profesori, medici și studenți. Este vorba despre inaugurarea Aleii savanților și medicilor iluștri din Moldova. Cele 34 de busturi au fost dezvelite, astăzi, în cadrul unei ceremonii festive la Universitatea de Stat de Medicină și Farmaceutică "Nicolae Testemițanu".

Ideea de a amenaja o alee în curtea universității îi aparține rectorului instituției. Ion Ababii spune că astfel, medicii iluștri vor rămâne mereu în memoria studenților și profesorilor.

"Suntem aici pentru a ne aminiti și a cinsti memoria unor nume de rezonanță înscrise în panteonul valorilor naționale, personalități care și-au îndeplinit cu brio menirea istorică de a fonda și consolida învățământul universitar medicinist", a menţionat Ion Ababii.

La eveniment a fost prezent și ministrul Sănătății, Ruxanda Glavan: "Noi cei care preluăm acest tezaur ne asumăm angajamentul să avem grijă de monumentele pe care le lăsăți și să dezvoltăm, să continuăm să-i cinstim pe cei care s-au făcut marcați în sănătate".

Proaspăta alee de la Universitatea de Medicină numără 34 de busturi create din bronz. La realizarea proiectului și-au pus umărul 2 echipe de profesioniști. Unul dintre ei ne-a spus că procesul a fost destul de anevoios, dar rezultatul a meritat efortul.

Studenții spun că personalităţile, imortalizate în busturi, sunt un model pentru ei.

Aleea a fost amenajată pe teritoriul blocului nr.1 al instituției de învățământ. Aici se înalţă busturile ilustrului Nicolae Testemițanu, al marelui savant Nicolae Starostenco, dar şi cel al medicului Vasile Anestiade. Unul dintre partenerii generali ai evenimentului este fundația "Edelweiss".

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu