Eveniment de amploare. La Chişinău au demarat Campionatele Naţionale de muay thai

Embed:

Eveniment de amploare pentru amatorii artelor marţiale din Republica Moldova! La Chişinău au demarat Campionatele Naţionale de muay thai. 185 de luptători din 17 cluburi împart pumni şi picioare pentru a urca pe podiumul de premiere. Competițiile se desfășoară în toate categoriile de vârstă: copii, cadeţi, juniori şi seniori.

"M-am pregătit intensiv, m-am antrenat în fiecare zi şi antrenorul m-a motivat. Este o competiţie foarte importantă pentru toţi participanţii ca să se ducă pe urmă la Campionatul Mondial."

Pe lângă luptătorii amatori, în ring vor intra şi câţiva sportivi profesionişti, care au susţinut deja lupte conform regulilor K-1.

Este vorba despre Marin Vetrilă, Radu Copăceanu şi Nicolae Cărăuş.

"De fiecare dată îmi doresc să arăt o luptă frumoasă, să placă la spectatori. Desigur, aici se pune accent la lupta în clinci, se folosesc genunchi, coate. Este ceva mai diferit."

Conform rezultatelor finale ale acestei competiţii va fi format lotul naţional, ce va reprezenta Republica Moldova la Campionatele Mondialele de seniori din Thailanda şi la cele de juniori, din Turcia.

"Din an în an nivelul sportivilor este în creştere. Asta se vede după rezultatele luptătorilor obţinute la competiţiile internaţionale."

"Avem o tânără generaţie foarte bună. Mulţi tineri au împlinit 18 ani şi vor participa la competițiile de seniori. Mergem spre dezvoltare federaţiei de muay thai în lume. Se vorbeşte despre recunoaşterea şi participare la următoarele Jocuri Olimpice."

Campionatele naţionale de muay thai se vor încheia duminică.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu