Evaziune fiscală și spălare de bani. 18 persoane, pe banca acuzaţilor. Au prejudiciat bugetul de stat cu circa 30 MILIOANE DE LEI

Embed:

Membrii unui grup specializați în evaziune fiscală și spălare de bani au fost remiși în instanța de judecată.

Potrivit rocurorilor PCCOCS, din grup făceau parte 18 persoane. Acestea procurau produse agricole de la persoane fizice și juridice, nu reflectau tranzacțiile în evidența contabilă și fiscală şi au prejudiciat bugetul de stat cu 29.486.111 de lei.

Bănuiţii ştiau că dețin ilicit producție agricolă în sumă de 92.216.820 de lei, în scop de a legaliza marfa procurată fără documente contabile. Ei au creat o schema potrivit căreia prin persoane juridice și fizice interpuse, au lichefiat mijloacele bănești și au extras din terminale bancare 91.371.350 de lei.

Fiecare membru al grupului avea rolul său prestabilit, unii învinuiți aveau rolul de achiziționare a produselor agricole fără acte de proveniență, transmiteau informația despre tranzacțiile efectuate și primeau mijloace bănești lichefiate pentru achitarea cu producătorii agricoli.

Alți membri ai grupului primeau informația cu privire la produse agricole procurate fără documente contabile, în baza cărora întocmeau acte contabile fictive, cu scop de a legaliza marfa procurată și a extrage mijloace bănești în numerar din terminale bancare.

Urmărind scopul recuperării prejudiciului la solicitarea procurorilor PCCOCS, Instanța de judecată a dispus sechestrarea în beneficiul statului a bunurilor infracționale, obținute în rezultatul comiterii infracțiunilor, în sumă de peste 12 milioane de lei.

Astfel, de către procurori au fost remise în instanța de judecată 18 persoane fizice și 4 persoane juridice, învinuite de spălarea banilor și evaziunea fiscală a întreprinderilor.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, pentru evaziune fiscală, învinuiții riscă până la 5 ani de închisoare, iar pentru spălare de abni, aceştia riscă de la 5 la 10 ani de puşcărie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu