Evaziune fiscală de 8 MILIOANE DE LEI. Trei administratori ai unei companii de construcţii din Capitală, reţinuţi

Embed:

PCCOCS şi ofiţerii INI au efectuat percheziţii la sediul unei companii de construcţii din Capitală. Potrivit informaţiilor, persoane din conducerea companiei sunt suspectate de evaziune fiscală în valoare de 8 milioane de lei.

În urma operațiunii comune au fost reținute trei persoane cu vârsta cuprinsă între 31- 40 de ani.

Investigaţiile au scos la iveală că persoanele din conducerea întreprinderii au inclus date denaturate cu privire la venituri și cheltuieli în declarațiile cu privire la impozitul pe venit din activitatea de întreprinzător pentru perioada anilor 2016 – 2017, declarațiile cu privire la TVA pentru perioada 2016 până în prezent. De asemenea, suspecții ofereau angajaților și salariu în plic, eschivându-se astfel de la plata impozitelor.

La 14 mai au fost efectuate mai mult percheziții la domiciliile și oficiile a figuraților, fiind depistate și ridicate înscrisuri de ciornă cu privire la salariu angajaților, bani primiți de la cumpărătorii apartamentelor și cheltuielile reale pentru construcție.

Totodată, pe numele administraţiei companiei este deschis un alt dosar penale pentru prestarea necalitativă a lucrărilor de reparaţii.

Dacă se va dovedi vinovăția suspecților, aceștia riscă pedepsa cu închisoarea până la 6 ani sau amendă în mărime de la 167.500 la 267.500 de lei, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu