EVALUĂRI ÎNCURAJATOARE! Uniunea Europeană apreciază eforturile autorităţilor de la Chişinău

Embed:
Uniunea Europeană apreciază eforturile autorităţilor de la Chişinău pentru realizarea reformelor prevăzute de Acordul de Asociere. Asta au declarat membrii Guvernului, după reuniunea Consiliului de Asociere Moldova - Uniunea Europeană de la Bruxelles, la care care a fost prezentată starea lucrurilor din ţară. Justiţia a fost unul dintre cele mai importante subiecte analizate.

"Ceea ce va fi o continuitate a acestor reforme nu doar în acest an și nu doar până la promovarea legilor în Parlament, dar inclusiv până la sfârșitul anului și se va face un proiect de strategie care va consolida aceste eforturi pentru a avea impactul așteptat", a spus Victoria Iftodi, ministru al Justiţiei.

"Sunt niște constatări că în anul 2017 noi am îndeplinit toate condiționalitățile prin prisma acestei reforme", a spus Alexandru Jizdan, ministru al Afacerilor Interne.

În cadrul reuniunii au fost apreciate şi succesele obţinute în dosarul transnistrean.

"A fost constatată dinamica pozitivă în evoluțiile pe procesul de negocieri. În același timp s-a menționat că acest dosar este unul dintre cele mai de succes realizări care au fost în ultima perioadă", a spus Cristina Lesnic, vicepremierul pentru Reintegrare.

Membrii Guvernului au primit şi recomandări de la Bruxelles.

"Discuții foarte productive, eficiente şi foarte concrete la capitolul ce mai avem de realizat. În urma tuturor ajustărilor pe care noi trebuie să le facem avem în final produse foarte competitive care-și găsesc locul pe piața din Uniunea Europeană", a spus Chiril Gaburici, ministru al Economiei şi Infrastructurii. 

"UE a reiterat iarăși disponibilitatea de a reveni și de a ne sprijini. Nu suntem nici prima, nici ultima țară care se confruntă cu aceste probleme. Cu sprijinul partenerilor UE vom reuși să facem ordine, încrederea partenerilor UE dar și a cetățenilor, cel mai important din RM, faţă de instituţiile statului să crească", a spus Iurie Leancă,  vicepremierul pentru Integrarea Europeană.

Delegația Republicii Moldova în Bruxelles este condusă de premierul Pavel Filip. Reuniunea de ieri a fost prezidată de şefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu