Evadare în masă dintr-o închisoare din Libia. Cel puţin 400 de prizonieri au fugit în timpul unor lupte între grupări rivale

Cel puţin 400 de prizonieri au evadat dintr-o închisoare din capitala Libiei, în timpul unor lupte între grupări rivale care au avut loc în apropiere, a declarat un oficial judiciar, în timp ce Organizaţia Naţiunilor Unite a cerut o întrevedere cu părţile aflate în conflict, informează Reuters, citează mediafax.ro.

Deţinuţii au forţat uşile închisorii Ain Zara, iar gardienii nu au putut să-i oprească, a declarat oficialul, confirmând o declaraţie a poliţiei judiciare postată pe o reţea de socializare online.

El a cerut să nu fie identificat şi nu a putut oferi mai multe detalii.

Închisoarea se află în sudul oraşului Tripoli, o zonă care a fost lovită timp de o săptămână de lupte grele între grupurile rivale.

Separat, o rachetă a căzut duminică în tabăra al-Fallah pentru persoanele strămutate din Tawergha, omorând doi oameni şi rănind alţi şapte, inclusiv doi copii, a declarat Emad Ergeha, activist care urmăreşte problemele din Tawergha.

O rachetă a lovit, de asemenea, sâmbătă hotelul Waddan din centrul oraşului Tripoli, lângă Ambasada Italiei. Trei persoane au fost rănite, a anunţat personalul hotelului.

Compania de stat de petrol NOC a confirmat că unul dintre depozitele sale diesel folosite pentru alimentarea unei centrale electrice a fost lovit de o rachetă sâmbătă.

Ciocniri severe au izbucnit săptămâna trecută între Brigada a şaptea sau Kaniyat din Tarhouna, un oraş situat la 65 km sud-est de Tripoli, împotriva Brigăzilor Revoluţionarilor din Tripoli (TRB) şi Nawasi, două dintre cele mai mari grupări armate ale capitalei.

Guvernul susţinut de ONU din Tripoli a declarat stare de urgenţă în capitală "dată fiind seriozitatea situaţiei actuale".

Pentru a pune capăt luptelor, misiunea ONU din Libia a cerut "diferitelor părţi implicate" să se întâlnească marţi la prânz pentru un "dialog urgent privind situaţia de securitate".

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu