EUROVISION 2017: Şase concurenți au depus dosarele de participare pentru selecția națională. Ce spun aceştia

Embed:

Până la încheierea etapei de înscriere la selecția națională Eurovision a rămas mai puţin de o săptămână. Până acum, doar șase concurenți au depus dosarele de participare. Organizatorii spun că, de obicei, acestea vin în ultimele două zile. Totodată, ediția din acest an va avea alt regulament. 

"Făurit în Moldova" este piesa cu care formaţia Che-MD din Bălţi îşi va încearca puterile în cadrul selecţiei naţionale Eurovision. În acest an, formaţia a fost prima care a depus dosarul de participare.

"Acum suntem în proces de crearea a videoclipului. De fapt, va fi mai mult un spot tematic. Piesa se numeşte "Făurit în Moldova". Vom cânta despre unele subiecte despre care la noi nu se prea vorbeşte", a spus Mihail Smolenco, solist CHE-MD.

La concurs s-a înscris şi duetul Serj Coston şi Sergiu Cojocaru. Cei doi vor interpreta piesa "I've been searching": "Este şi un vis, este şi o etapă nouă în viaţă, este şi normal să particip la un aşa concurs mare cum s-ar spune".

Ion Krasnopolschi a decis să-şi încerce norocul din nou, după înfrângerea din 2011. Iar după o pauză de doi ani, şi Boris Covali a depus dosarul de participare. Nici Tudor Bumbac nu se lasă bătut. Interpretul va concura cu piesa "Într-o zi de iarnă". Un alt duet este şi cel al Valentinei Nejel și Sergiu Pungă.

Potrivit organizatorilor, în urma audițiilor live din 21 ianuarie, dintre toți concurenții vor fi selectați doar 14, şi nu 24 cum era în anii precedenţi. Totodată, vom putea vota doar o singură dată un concurent şi va fi doar o singură semifinală, care se va desfăşura pe 24 februarie.

"Pe data de 24 la prima semifinală vor fi selectaţi patru interpreţi în urma votării juriului, cei mai buni pe care îi consideră juriul şi 10 care rămân vor fi puşi la vot. Primii patru care vor acumula cele mai multe voturi din aceşti 10 vor trece în faza finală. Astfel că în faza finală vom avea opt interpreţi", a precizat leonid melnic, producător Eurovision Moldova.

Finala selecției naţionale a Eurovisionului va avea loc pe 25 februarie. Câştigătorul ne va reprezenta ţara la cea de-a 62-a ediţie a concursului Eurovision, care va avea loc la Kiev. Concurentul din partea Moldovei nu va accede direct în finala marea aconcursului, urmând să participe la una dintre cele două semifinale, programate în 9 sau 11 mai. Finala va avea loc în data pe 13 mai, iar reprezentantul Moldovei va suporta toate cheltuielile de participare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu