Europarlamentarul Victor Boştinaru apreciază progresele guvernării de la Chişinău şi vine cu un îndemn către partidele proeuropene

Embed:
Europarlamentarul român Victor Boştinaru apreciază progresele atinse până acum de Guvernul Filip şi tot el îndeamnă partidele proeuropene să se aşeze la masa discuţiilor. Declaraţiile au fost făcute aseară în cadrul emisiunii Fabrika de la Publika TV.

"Ultimii doi ani de zile de la instalarea guvernului Filip dincolo de merite personale eu văd acest lucru ca o schimbare a traiectoriei Republicii Moldova pentru că întâi de toate ceea ce nu s-a mai întâmplat de mult ţara are acelaşi Guvern. În al doilea rând, acest Guvern s-a apucat să guverneze. Toţi indicatorii confirmă un proces de reforme care nu contestă nici analizele FMI", a menţionat Victor Boştinaru.

Europarlamentarul a avertizat partidele proeuropene despre faptul că Uniunea Europeană nu va ierta posibile trădări.

"Mesajul meu ca să închei cu acest lucru. Toţi acei care vorbesc, declară sau clamează că sunt proeuropeni trebuie să treacă de la discurs la testul realităţii. Eu cred că Uniunea Europeană va sancţiona extrem de sever acele formaţiuni care astăzi se declară proeuropene, dar care ar fi gata să jertfească o politică în practică nu în declaraţii proeuropeană prin refuzul angajarii pentru construcţia unui Guvern proeuropean de dragul ataşării la putere cu un grup politic dominant de orientare opusă", a declarat europarlamentarul român.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu