Europarlamentarul Victor Boștinaru a apreciat progresele Republicii Moldova

Embed:

Agenda de reforme a Republicii Moldova a fost discutată la întrevederile eurodeputatului Victor Boștinaru cu președintele Parlamentului Andrian Candu, președintele delegației naționale la APCE, Marian Lupu, precum și cu reprezentanți ai societății civile.

Andrian Candu a reconfirmat angajamentul Parlamentului pentru implementarea reformelor agreate cu partenerii de dezvoltare și așteptate de cetățenii Republicii Moldova. 

Totodată, Andrian Candu a salutat menţinerea Republicii Moldova în lista ţărilor prioritare, care beneficiază de suport democratic din partea Parlamentului European. Președintele Parlamentului a remarcat mesajele constructive, exprimate de către oficialii europeni în cadrul celei de-a 4-a reuniuni a Consiliului de Asociere Republica Moldova - Uniunea Europeană, care a avut loc pe data de 3 mai 2018, la Bruxelles. 

La rândul său, Marian Lupu s-a referit la inițiativele promovate pentru repoziţionarea țării noastre în cadrul platformei de cooperare a Adunării Parlamentare EURONEST, care să plaseze mai mult accent pe ţările care implementează Acorduri de Asociere cu UE. Ca rezultat, a fost creat Grupul de lucru ad-hoc pentru țările Parteneriatului Estic, care au semnat Acorduri de Asociere cu UE și a fost desfășurată o ședință a Comisiei afaceri externe a Parlamentului European  pe tema Parteneriatului Estic. 

La întrevederea cu societatea civilă au fost prezenți membrii Grupului de lucru privind îmbunătățirea legislației mass-media, reprezentanți ai mediului academic, analiști politici și membri ai Consiliului Național de participare.

Europarlamentarul Victor Boștinaru a apreciat progresele înregistrate de Republica Moldova pe calea integrării europene și a încurajat autoritățile să continue implementarea agendei de reforme.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu