Europarlamentarul Norica Nicolai: Politicienii care solicită blocarea asistenţei macrofinanciare pentru Moldova nu au ce căuta în politică

Politicienii de la Chişinău care solicită grupurilor din Parlamentul European să blocheze asistenţa financiară pentru Republica Moldova nu au ce căuta în politică, întrucât fac un deserviciu intereselor cetăţenilor moldoveni. Este opinia Norică Nicolai, vicepreşedintele Alianţei Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa din Parlamentul European. 

Europarlamentarul român a oferit un interviu jurnalistului Prime TV Alexei Lungu, la Strasbourg, acolo unde s-a reunit Comitetul parlamentar de Asociere Uniunea Europeană - Republica Moldova. 

 

Norica Nicolai: Eu sunt unul dintre oamenii care susţin parcursul european al Republicii Moldova, n-o fac pentru un partid sau altul, o fac pentru cetăţenii Republicii Moldova. Aşa aştept şi de la Chişinău, de la lideri politici de acolo mai multă responsabilitate şi mai multă morală în relaţia cu Bruxeless-ul. Nu este normal să vii să ceri partidului tău, în situaţia de faţă Partidului Popular European, să blocheze, dacă poate, ajutorul macrofinanciar, pentru că tu de fapt nu faci un serviciu nimănui, nici măcar ţie. Pentru că cetăţenii sunt suficient de inteligenţi să înţeleagă că astfel de oameni nu au ce căuta în politică şi nu le servesc interesele.

Alexei Lungu: V-am văzut pe dumneavostră că susţineţi necondiţionat calea europeană a Republicii Moldova, veniţi cu declaraţii în susţinerea Chişinăului. Pe de altă parte, am văzut colegi ai dumneavostră care erau avocaţi fideli Republicii Moldova, iar acum ai impresia că nu pra îşi doresc sau nu prea vor să aprecieze ceea ce se întâmplă la Chişinău, mai mult o fac subiectiv.

- În mod normal, un om politic îşi serveşte interesul naţional, îşi serveşte interesul cetăţenilor ţării lui şi nu interesul partidului lui, atunci când vine în contradicţie cu interesul partidului lui. Din păcate, sunt foarte mulţi oameni politici aici, dar şi la dumneavoastră, care nu văd decât un interes îngust de partid. Şi pentru a-şi promova acest interes, ajung în postura de a-şi denigra ţara, mai mult decât este cazul. Întotdeauna i-am detestat pe oamenii politici de această natură.  Parcursul european al Republicii Moldova ar trebui să fie pentru toţi oamenii politici de la Chişinău prima prioritate. Eu înţeleg critica, ea se face în primul rând acasă. Ea poate fi alăturată unui demers de construcţie politică, dacă sunt lucruri care merg rău. 

Interviul integral pe prime.md.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu