Europarlamentarul Knut Fleckenstein: UE va continua să acorde asistență financiară Moldovei

Embed:

Uniunea Europeană va continua să acorde asistență financiară Moldovei, datorită acţiunilor concrete întreprinse de Guvernul de la Chişinău pentru a se apropia de blocul comunitar. Declarația îi aparține deputatului european Knut Fleckenstein, care a vizitat țara noastră în cadrul celei de a patra reuniuni a Comitetului Parlamentar de Asociere UE - Republica Moldova.

Deputatul european a remarcat faptul că Moldova se îndreaptă în direcţia corectă.

"În trecut, aveam dubii dacă ar trebui să fie continuată finanțarea, dar acum trebuie să susținem țara voastră, pentru că, într-adevăr, remarcăm progrese în anumite domenii, reforme necesare", a spus europarlamentarul Knut Fleckenstein.

Oficialul european este convins că țara noastră va deveni membru al comunităţii europene.

"Cred că relația dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova nu a fost niciodată mai bună decât acum. Mă refer la liberalizarea regimului de vize pentru cetățenii moldoveni, dar și la guvernarea care într-adevăr lucrează bine, implementează reforme, nu doar vorbeşte despre asta. Este pentru prima oară când plec din Moldova cu impresia că mergeți în direcția corectă", a spus Knut Fleckenstein. 

Politicianul a vorbit și despre domeniile în care Republica Moldova se confruntă cu probleme.

"Sunt necesare multe reforme în justiţie, pentru o funcţionare mai bună a economiei, însă pot să afirm că se munceşte în această direcţie. Pentru prima oară, am văzut decizii concrete, iar ele trebuie să aibă o continuitate."

Knut Fleckenstein a mai declarat că rezultatele reformelor nu vor întârzia să apară.

"În primul rând, parcursul european înseamnă libertate. Sunt sigur că, în viitorul apropiat sau puţin mai îndepărtat, economia și investițiile vor crește. Acest lucru este important, pentru că, datorită progresului, vor exista mai multe locuri de muncă", a declarat europarlamentarul. 

Knut Fleckenstein este deputat în Parlamentul European din anul 2009. El este membru al Partidului Social-Democrat din Germania.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu