Europarlamentarii Libor Roucek şi Jacek Protasiewicz după vizita în Moldova: Tot de ce avem nevoie este un partener în Chişinău

Embed:

Membrii Parlamentului European Jacek Protasiewicz şi Libor Roucek şi-au încheiat vizita în Republica Moldova. Aceşti au spus că mesajul cu care au venit în ţara noastră este că Moldova trebuie să facă paşii necesari pentru a se integra în Uniunea Europeană. 

Europarlamentarul Libor Roucek a spus că, în cadrul întrevederilor pe care le-a avut la Chişinău, au fost puse în discuţie toate probleme care au apărut până acum. "Moldova vrea să atingă succesul privind integrarea europeană şi liberalizarea regimului de vize, iar aceasta este o şansă unică. Noi vrem să ajutăm Republica Moldova. Este important să fie creat Guvernul, în următoarele zile. Aşteptăm până joi, să vedem ce se va întâmpla", a menţionat Roucek.

Totodată, Jacek Protasiewicz a subliniat susţinerea pentru Moldova şi moldoveni: "Tot de ce avem nevoie este un partener în Chişinău, un Guvern care să fie devotat şi să facă paşii necesari pentru asocierea cu UE. Desigur, în politica de aici au aparut conflicte, dar noi credem că Guvernul poate face ceva schimbări".

Mai mult, europarlamentarul a ţinut să menţioneze că dacă Moldova va rata sanşa să semneze Acordul de Asociere, această oportunitate va rămâne la nivelul zero mult timp înainte.

"Toată lumea trebuie să ştie că UE se bazează pe rezolvarea problemelor economice şi cooportatea cu ea ar fi o soluţie pentru Moldova. Noi vă transmitem un mesaj: Voi trebuie să cooperati şi să continuati reformele", a adăugat Protasiewicz. 

Publika.md aminteşte că oficialii de la Bruxelles s-au aflat, ieri şi astăzi, într-o vizită la Chişinău. Aceştia şi-au propus să contribuie la depăşirea crizei politice din ţara noastră. În cadrul vizitei, europarlamentarii urmau să se întâlnească cu prim-ministrul interimar Iurie Leancă, dar şi cu alţi reprezentanţi ai fostei Alianţe pentru Integrare Europeană.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu