Europa, SE COACE! În Napoli s-au înregistrat peste 50 de grade. Nouă ţări, sub COD ROŞU DE CANICULĂ

Embed:

Căldură insuportabilă este şi în toată Europa. Nouă țări de pe bătrânul continent se află sub Cod Roșu de caniculă, iar alte zece - sub cod portocaliu. Cea mai gravă situație este în zona Mării Mediterane, mai ales în nord-vestul peninsulei Balcanice. Canicula este cauzată de un curent de aer cald care vine din nordul Africii, numit de italieni Lucifer. 

În Italia temperaturile de peste 40 de grade se mențin deja de trei zile. În sudul țării e și mai rău. Ieri, în Napoli s-au simțit peste 50 de grade. În aceste zile, serviciile de urgență italiene au primit peste 1.500 de apeluri de la oamenii afectați de căldură. Și în Franța canicula persistă deja de câteva zile. Mai multe țări, printre care și România, au emis deja atenționare de călătorie în Hexagon, în legătură cu temperaturile deosebit de înalte. Dacă totuși se aventurează să ajungă în Franța, turiștii străini sunt sfătuiți să stea la umbră și să bea foarte multă apă. Iar ţările balcanice se topesc sub soarele dogoritor. Croația și Serbia sunt integral sub cod roșu.

Ca să facă faţă caniculei, localnicii merg în număr mare la piscine, beau multă apă şi mănâncă îngheţată. Aceleași scene pot fi observate în Ungaria sau Bosnia și Herțegovina. Iar autoritățile din Australia au anunțat că luna iulie a fost cea mai caldă din ultimii 107 ani.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu