Europa REACŢIONEAZĂ! Se convoacă un summit extraordinar al zonei euro, după votul din Grecia

Embed:

Liderii Uniunii Europene au anunţat că respectă rezultatele referendumului din Grecia, însă au avertizat că, pentru poporul elen, greul abia urmează. Astfel, președintele Consiliului European, Donald Tusk, a convocat pentru marţi un summit extraordinar al zonei euro.

"Oamenii de rând, pensionarii, bolnavii şi copiii nu trebuie să plătească pentru situaţia dramatică în care s-a pomenit ţara din cauza guvernului. Consider că este nevoie de un program umanitar de urgenţă", a spus preşedintele Parlamentului European Martin Schulz.

Președintele Eurogrupului, Jeroen Dijsselbloem, şi-a exprimat îngrijorarea pentru viitorul Greciei şi a menţionat că economia statului elen are nevoie de reforme care nu pot fi amânate.

Grecii au ieşit în stradă pentru a sărbători şi a protesta faţă de REZULTATELE referendumului (FOTO/VIDEO)

La rândul său, ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier, a declarat că rezultatul viitoarelor negocieri depinde, în totalitate, de propunerile care vin din Grecia.

"Trebuie să acceptăm acest rezultat. Sunt rezultatele unui referendum la care a participat poporul elen într-un număr mare. Acum, deciziile trebuie luate în Grecia. Mingea este în terenul Atenei", a declarat ministrul german de Externe Frank-Walter Steinmeier.

Singurii care s-au arătat încântaţi de rezutatele referendumului din Grecia au fost principalii reprezentanți ai curentului eurosceptic.

Marine Le Pen, liderul Frontului Naţional din Franţa, a constatat că votul din Grecia este un eşec pentru Bruxelles, iar Nigel Farage, care conduce principalul partid antieuropean din Marea Britanie, a declarat că UE este pe cale să moară.

Citeşte şi: Tensiunile cresc în Grecia. Ministrul Finanţelor şi-a dat demisia

 
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu