Europa, paralizată de ninsori. Sunt morţi, iar într-o ţară a fost declarată stare de dezastru natural (IMAGINI CU POTOPUL ALB)

Embed:

Situaţie dramatică în Europa din cauza căderilor masive de ninsori din ultimele zile.

Bilanţul sumbru a urcat la 24 de morţi. În landul german Bavaria a fost mobilizată armata pentru a ajuta la deszăpezirea localităţilor blocate în nămeţi. Patru districte din această regiune sunt în stare de alertă.

Nu este mai bine nici şi în zona muntoasă din Austria, unde, la fel, au intervenit militarii pentru a oferi ajutor pentru câteva sute de oameni.

A fost necesară intervenţia armatei şi în Albania. Două mii de soldaţi au fost mobilizaţi pentru a curăţa drumurile. În Elveţia, o avalanşă a spart geamurile unui hotel şi a umplut holul cu zăpadă.

De asemenea, în Bosnia a fost declarată stare de dezastru natural, după ce stratul de zăpadă a ajuns la un metru, iar sudul Rusiei se confruntă cu cicloane venite dinspre Marea Neagră.

Din cauza gheţii, în regiunea Rostov, s-au ciocnit 13 maşini. Riscul de avalanşe în munţii din Austria, Germania, Franţa, România şi Ucraina rămâne încă mare.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu