EuroNCAP: Tesla Model S si alte 3 modele au primit cate 5 stele, Megane facelift are 4, iar Suzuki Celerio – doar 3

Organizația EuroNCAP a făcut publice rezultatele unei noi serii de crash-teste. Printre automobilele analizate de belgieni sunt 5 premiere europene și Megane-ul în versiunea facelift.

Vorbim despre americanul Tesla Model S, BMW Seria 2 Active Tourer, noua Skoda Fabia, Nissan Pulsar şi Suzuki Celerio. Francezul a mai trecut pe la EuroNCAP, însă prima dată a obținut doar 3 stele.

După ce a fost introdus indicatorul pentru legarea centurilor de siguranță în partea din spate, hatchbackul francez a reușit să obțină 4 stele. Cum s-au descurcat toate mașinile și ce punctaj a primit fiecare aflați în continuare.

Primul BMW cu tracţiune faţă, Seria 2 Active Tourer, a reușit să obțină rating-ul maxim, cinci stele, cu punctaje bune la capitolele Pasageri Adulţi (84%) şi Pasageri Copii (85%), iar Pietonii şi Sisteme de Siguranţă au fost notate cu 60%, respectiv 70% din punctele maxime posibile la aceste categorii.

Spre deosebire de alte modele testate de EuroNCAP, BMW Seria 2 Active Tourer reușește să primească nota maximă la testul de impact lateral cu stâlpul, dar este penalizată din motiv că asigură o protecţie marginală la nivelul zonei inferioare a picioarelor şoferului la impactul frontal.

Fă click pe Autostrada.md pentru mai multe imagini video şi foto

 

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu